Thursday, April 21, 2011

Promotivni letak 2.0


Iako je ovaj blog inače fokusiran na nove medije i tehnologije na ovaj post ponukala me Priča o letku sa Sales Gym bloga. U turističkoj promociji bi možda bila zanimljiva ova ideja.

Zašto letak ne bi bio i lepeza? S jedne strane lepeze turistička karta vaše destinacije a s druge strane vaš oglas. Veće su šanse da takav letak neće završiti u smeću te da će turistu biti stalno ispred očiju.


Naime onaj tko ga dobije ima dvostruku korist, lepezu (a ljeti je vruće) i plan grada. Ideja je prije nekoliko godina testirana u praksi i pokazala se dosta popularnom. Toliko su lepeze bile tražene među stranim turistima da je uvedena praksa da se lepeza može dobiti tek kao nagrada za ispunjavanje kratke ankete (vezane za promociju proizvoda). Zanimljivo je bilo vidjeti kako se formirao red turista koji su čekali kako bi mogli odgovoriti na anketu i dobiti lepezu :).

Sam izvedba nije komplicirana i skoro svaka tiskara vam to može izraditi. Korišteni papir je 300 gm incada (za ovu namjenu bolji jer je čvršći i krući), bigovan kako bi se učvrstila struktura lepeze. Kod same distribucije dovoljno je tiskani papir presaviti po linijama biga i dobili ste lepezu.

No comments:

Post a Comment